Overdrukunits tank- en beunschepen

Voor optimaal comfort en veiligheid aan boord van een tankerschip door het niet uitsluiten van niet explosie veilige elektrische apparatuur tijdens het laden en lossen, dient men een overdrukinstallatie te monteren. Deze dient een overdruk te creëren van minimaal 0,1 kPA. Dergelijke installaties worden bij bijna iedere nieuwbouwtanker gemonteerd.

luchtbehandelings_unit-150x150

Kenmerken

Een bijkomend voordeel van een overdrukinstallatie is de geurfiltratie. Door het toevoegen van een hoeveelheid buitenlucht wordt een optimaal fris leefklimaat gecreëerd. De lucht wordt gezuiverd van eventuele onfrisse geuren door de actieve koolfiltersectie welke standaard is opgenomen in een WindeX overdrukinstallatie.

Toepassing bij verontreinigd slib

Een ander toepassingsgebied van de WindeX overdrukunits zijn de beunschepen. Wil men verontreinigd slib transporteren, dient men overdruk in de werk/leefruimte te creëren door middel van gezuiverde lucht. De mate van overdruk wordt bepaald door Arbo maar wordt vaak door WindeX afgesteld op 0,1 kPA.

Het slib bevat een groot aantal verontreinigde delen die door actieve kool wordt gezuiverd uit de luchtstroom. De mate en specificatie van de verontreiniging en hiermee het toe te passen actieve kool is voor bijna ieder transport verschillend. De verlader dient het toe te passen actieve kool op te geven.

Download de brochure

windex-logo

Bent u toe aan een geweldig woon, werk- en leefklimaat?

WindeX zorgt voor de installatie, het onderhoud en biedt een uitmuntende service.